Čas prípravy: 105 minút.

Výsledný produkt

Suroviny: vypracoval : Bezlepkový pekár.sk

  • ½ balíčka droždia (čerstvé)
  • ½ dcl. vody
  • 300 g. múky – Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 250 g.  múky – Schär  Mix B
  • 450 ml.vody
  • 1lyžička soli
  • 1 lyžička medu
  • 2 lyžice olej
  • 1 menší surový zemiak

Iné : vypracoval : Bezlepkový pekár.sk

nízka forma na pečenie
Papier na pečenie
Olej na potretie

Postup: vypracoval : Bezlepkový pekár.sk
½ balíčka droždie čerstvé rozmiešam v pol dcl. vody(bez čakania)pridám,  300g Mix Per Pane (na biele pečivo), 250g. Schär Mix B, 450ml. vody, soľ, med, nastrúhaný surový zemiak dobré premiešam pridám 2 lyžice oleja domiesim a nechám kysnúť 40 min. .  Po nakysnutí si cesto dám na tvarovaciu podložku. Vytvarujem uložím na papier do formy z jánske skla podkysne asi 20min. Jemné potriem povrch chleba olejom a pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre 10 min. na 220°C a 35 min na 200°C .


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *