Čas prípravy: 4 hod.
Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 300 g. Mix Per Pane (múka na biele pečivo)
- 1 a pol. lyžice kvások
- 3dcl. vody
- ¼ lyžičky soľ
- 1 lyžička medu
- 1 lyžice olej
Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- Forma na bagetky
- Olej na potretie
Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múku si dám do nádoby na miesenie zamiešam do nej soľ, premiešam. Pridám si kvások, vodu, med a vypracujem cesto, ktoré sa podobá hustote kvásku ktorý som použila. Prilejem si lyžicu oleja a domiesim na vláčne cesto ktoré sa nelepí. Zasypem múkou a nechám stáť v nádobe v ktorej som miesila, pokiaľ cesto naberie objem. Potom si vytvarujem bagetky, položím ich do formy na pečenie a na povrchu jemne narežem a potriem olejom. A nechám nakysnúť podľa potreby. Pečiem pri 220°C 5 min. potom znížim teplotu na 200°C a pečiem 30min.