Čas prípravy: 4 hod.

Kváskové bezlepkové bagetky

Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 300 g.  Mix Per Pane (múka na biele pečivo) 
  • 1 a pol. lyžice kvások
  • 3dcl. vody
  • ¼ lyžičky soľ
  • 1 lyžička medu
  • 1 lyžice olej

Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • Forma na bagetky
  • Olej na potretie

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múku si dám do nádoby na miesenie zamiešam do nej soľ, premiešam. Pridám si kvások, vodu, med a vypracujem cesto, ktoré sa podobá hustote kvásku ktorý som použila. Prilejem si lyžicu oleja a domiesim na vláčne cesto ktoré sa nelepí. Zasypem múkou a nechám stáť v nádobe v ktorej som miesila, pokiaľ cesto naberie objem. Potom si vytvarujem bagetky, položím ich do formy na pečenie a na povrchu jemne narežem a potriem olejom. A nechám nakysnúť podľa potreby. Pečiem pri 220°C  5 min. potom znížim teplotu na 200°C a pečiem 30min.

                       

                       

                       

                       

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *