Bezlepkovýpekár.sk

Bezlepkový pekár. sk

Nemáte istotu v stravovaní s celiakiou? Cítite sa obmedzení pre nedostatok a dostupnosť  kvalitných výrobkov z radu pekárenských druhov? Bezlepkovypekar.sk je portál vytvorený na pomoc pri pečení a prípravu  pečiva, chleba a iných pekárenských výrobkov zaoberajúci sa bezlepkovým pečením a bezlepkovým kváskovaním.  Na tomto portáli si budete vedieť vyhľadať  recept aj s jednoduchým postupom na  prípravu v pohodlí domova.

Ponúkam Vám recepty,rady, triky a tipy na prípravu a spracovanie potravín pri bezlepkovom pečení.

Keďže Celiakia je  celoživotné autoimunitné ochorenie,  zatiaľ nie je liečiteľné, potrebujeme si prispôsobiť aj stravu, ktorá je jedným z úľav pre poškodené tenké črevo.

V prvom rade je potrebné nazbierať informácie, ktorá surovina obsahuje lepok.

A čo je lepok? Lepok je bielkovina  

Lepok má svoju schopnosť napučať v určitom prostredí a nestratiť pritom svoju pružnosť a elasticitu. Lepok je možné vidieť po vypratí. (Viď. pridané foto)

Čo je teda povolené? Celiatik smie konzumovať všetky prirodzene bezlepkové suroviny. Na tomto portáli si budeme piecť z múk vyrobených výhradne pre bezlepkové pečenie. Názov a druh múky bude uvedený pri recepte, z ktorého bude pripravený.(viď: pridávané recepty)

Čo je zakázané? Zakázané sú všetky jedlá, ktoré obsahujú lepok. Na čo si dávať pozor? Lepok nie je len v múke! Lepok sa môže ukrývať naozaj všade, je súčasť mnohých ingrediencií (je napr: v rôznych dochucovadlách,  farbivách, koreniacich zmesiach a mnoho iných..). 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *