Bezlepkové bagetky (s použitím droždia)

Čas Prípravy:  105 min.

Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • ½ balíčka čerstvé droždie
  • ½ dcl. vody
  • 300 g  bezlepková zmes Mix B (schär)
  • 200 g. bezlepková Mix Per Pane
  • 480 ml. vody
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička medu
  • ½ lyžičky soli

Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • Forma na pečenie
  • Olej na potretie pred pečením

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
½ dcl. vody rozpustím droždie, vo väčšej mise nasypem múku (500 g) v ktorej rozmiešam soľ, potom si pridám vodu (480 ml.)  a rozpustené droždie . Premiešam zmes spolu pridám lyžičku medu a 2 lyžice oleja všetko spolu domiesim na cesto ktoré sa nelepí. Zasypem múkou a nechám kysnúť asi 40 min.  Po vykysnúti si cesto dám na tvarovaciu podložku. Rozdelím na tri diely a vytvarujem do požadovaného tvaru. Položím do formy na bagetky, nechám podkysnúť približne 15min. Jemne narežem povrch a jemne potriem olejom. Pečiem pri 220°C  10 min. v teplovzdušnej rúre potom teplotu znížim na 190°C a pečiem ešte 30 min.

                       

                       


                       

                       

                       

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *