Bezlepkové bagetky (s použitím droždia)
Čas Prípravy: 105 min.
Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- ½ balíčka čerstvé droždie
- ½ dcl. vody
- 300 g bezlepková zmes Mix B (schär)
- 200 g. bezlepková Mix Per Pane
- 480 ml. vody
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička medu
- ½ lyžičky soli
Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- Forma na pečenie
- Olej na potretie pred pečením
Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
V ½ dcl. vody rozpustím droždie, vo väčšej mise nasypem múku (500 g) v ktorej rozmiešam soľ, potom si pridám vodu (480 ml.) a rozpustené droždie . Premiešam zmes spolu pridám lyžičku medu a 2 lyžice oleja všetko spolu domiesim na cesto ktoré sa nelepí. Zasypem múkou a nechám kysnúť asi 40 min. Po vykysnúti si cesto dám na tvarovaciu podložku. Rozdelím na tri diely a vytvarujem do požadovaného tvaru. Položím do formy na bagetky, nechám podkysnúť približne 15min. Jemne narežem povrch a jemne potriem olejom. Pečiem pri 220°C 10 min. v teplovzdušnej rúre potom teplotu znížim na 190°C a pečiem ešte 30 min.