Sladké fornetti

Čas prípravy: 40 min.

Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 250g. maslo
  • 400g.  Múky Mix B (schär)
  • 200g. jemný tvaroh

Plnka : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • Lekvár na plnenie

Iné : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • Vajce na potretie
  • Plech
  • Papier na pečenie
  • Práškový cukor na posýpanie

 Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Maslo, múku a jemný tvaroh zmiešame spolu. Položíme si na pomúčenú dosku a vyvaľkáme pásiky asi 3mm. tenké, tie si narežeme na približne rovnaké štvorce ktoré plníme lekvárom. Spojíme uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potierame rozšľahaným vajíčkom. Môžeme si urobiť pásiky ktoré neplníme iba zrolujeme.Pečiem pri teplote 180°C približne 30 min. Ešte teplé posypem práškovým cukrom. Pečiem pri teplote 200°C 10 min. Potom upravím teplotu na 180°C asi 20 min. bez zápary.



Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *