Sladké fornetti
Čas prípravy: 40 min.
Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 250g. maslo
- 400g. Múky Mix B (schär)
- 200g. jemný tvaroh
Plnka : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- Lekvár na plnenie
Iné : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- Vajce na potretie
- Plech
- Papier na pečenie
- Práškový cukor na posýpanie
Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Maslo, múku a jemný tvaroh zmiešame spolu. Položíme si na pomúčenú dosku a vyvaľkáme pásiky asi 3mm. tenké, tie si narežeme na približne rovnaké štvorce ktoré plníme lekvárom. Spojíme uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a potierame rozšľahaným vajíčkom. Môžeme si urobiť pásiky ktoré neplníme iba zrolujeme.Pečiem pri teplote 180°C približne 30 min. Ešte teplé posypem práškovým cukrom. Pečiem pri teplote 200°C 10 min. Potom upravím teplotu na 180°C asi 20 min. bez zápary.