Parená bezlepková knedľa – Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Čas prípravy: 70 min.
Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1 kocku droždia (čerstvé droždie)
- 1 dcl. studenej vody
- 700 g. Múky Schär – MIX B
- 1 lyžička kávová soli
- 3 dcl. mlieka
- 3,5 dcl. vody
- 1/2 dcl. oleja
Iné : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- Olej na potretie
- gáza na parenie
- hrniec a prikrývka
- Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
1 kocku droždia rozpustím v 1 dcl. studenej vode. Pridám hneď bez čakania 700 g. Múky Schär – MIX B, 1 lyžičku(malú) soli, prilejem 3 dcl. mlieka a 3,5 dcl. studenej vody. Premiešam, aby sa všetko spolu spracovalo a prilejem 1/2dcl. oleja. Všetko spolu premiešavam dovtedy pokiaľ sa cesto nelepí ak je potrebné pridám vodu – alebo múku podľa hustoty. Cesto by nemalo byť veľmi tuhe. Cesto po zamiesení je vláčne. Nechám kysnúť 40 min. Potom rozdelím na štyri časti vytvarujem, nechám podkysnúť asi 10 min., parím asi 20 min. Hotový knedľu potriem olejom.