Čas prípravy: 90 min.

Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2/3 droždie (čerstvé)
  • 600 g. múky Mix B (schär)
  • štipku soli
  • 1 polievková lyžica kryštál. cukor
  • 3 žĺtky
  • 5 dcl. vlažného mlieka( kto nemôže tak vodu)
  • ½ dcl. olej

Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • tuhý sneh z bielkov

Plnka: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • mletý mak, mlieko a cukor
  • mleté orechy, cukor a olej

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie rozpustím v 1 dcl. vody, pridám si múku, žĺtky, soľ, cukor, mlieko (kto nemôže tak vodu), premiešam, prilejem olej a tuhý sneh z bielkov, cesto premiešam, tak aby bolo vláčne. Nechám kysnúť v nádobe 40 min. Potom vykysnuté cesto vysypem na mukou vysypanú podložku. Rozdelím na dve časti. Plním makom a orechmi. Zrolujem a na papieri na plechu potriem rozšlahanym vajcom. Pečiem pri 200°C vo vyhriatej rúre, bez zápary . 10 min. Teplotu znížim na 180°C a pečiem 35 min.

Úprava plnky: Maková: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Mak si zmiešame s cukrom a prilejeme podľa potreby mlieko (kto nemôže potom olej), aby sme dostali hmotu ktorá sa spoji.
Úprava plnky: Orechovej: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Orech si zmiešame s cukrom a prilejeme olej podľa potreby (aby sme dostali hmotu ktorá sa spoji)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *