Čas prípravy: 5 hod.
Moje úplne prvé kváskové bagetky
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 2 lyžice kvások
- 300 g. múka Mix B ( schär)
- 200 g. Bakery mix (Liana)
- 450 ml. vody
- lyžička soli
- lyžička medu
- jeden menší surový zemiak
- 2 polievkové lyžice oleja
Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múku si pridám do nádoby spolu s kváskom, pridám strúhaný zemiak, soľ, med a vodu. Všetko spolu premiešam na hmotu, ktorá sa skoro nelepí a dolejem olej. Cesto miešam pokiaľ sa všetky suroviny spoja. Cesto je hladké a nelepí sa. Nechám stáť v nádobe 4 hodiny. Potom si dám cesto na múkou pomúčenú podložku a tvarujem bagetky. Uložím do formy a nechám kysnúť 1 hodinu. Cesto si jemné narežem pred pečením potriem jemné olejom a pečiem pri teplote 200°C 40 min.