Čas prípravy: 5 hod.

Moje úplne prvé kváskové bagetky

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások
  • 300 g. múka Mix B ( schär)
  • 200 g. Bakery mix (Liana)
  • 450 ml. vody
  • lyžička soli
  • lyžička medu
  • jeden menší surový zemiak
  • 2 polievkové lyžice oleja

Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múku si pridám do nádoby spolu s kváskom, pridám strúhaný zemiak, soľ, med a vodu. Všetko spolu premiešam na hmotu, ktorá sa skoro nelepí a dolejem olej. Cesto miešam pokiaľ sa všetky suroviny spoja. Cesto je hladké a nelepí sa. Nechám stáť v nádobe 4 hodiny. Potom si dám cesto na múkou pomúčenú podložku a tvarujem bagetky. Uložím do formy a nechám kysnúť 1 hodinu. Cesto si jemné narežem pred pečením potriem jemné olejom a pečiem pri teplote 200°C 40 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *