Čas prípravy 12 hod.

Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 200 g. múky Mix B (schär)
  • 200 g . múky Liana Bakery Mix
  • 100 g. ryžovej múky
  • 100 g. čirokovej múky
  • 1 ½  lyžice kvásku
  • 580 ml. vody
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička medu
  • 1 polievková lyžica oleja

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Suroviny pomaly spolu spracujeme na cesto ktoré sa nelepí a je vláčne. Potom si prilejeme polievkovú lyžicu oleja. Cesto spracujeme na nelepivé vláčne. Necháme stáť v nádobe v ktorej sme miesili najlepšie cez noc voľne na linke. Ráno si dáme cesto na podložku a vytvarujeme chlieb, ktorý si dáme na papier  do formy. Vo forme necháme stáť podľa potreby, aby nabral objem. Najmenej dve hodiny. Potom jemné narežeme a potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre bez zápary pri 220°C 10 min. a teplotu znížime na 200°C a pečieme ešte 35 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *