Čas prípravy 12 hod.
Suroviny : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 200 g. múky Mix B (schär)
- 200 g . múky Liana Bakery Mix
- 100 g. ryžovej múky
- 100 g. čirokovej múky
- 1 ½ lyžice kvásku
- 580 ml. vody
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička medu
- 1 polievková lyžica oleja
Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Suroviny pomaly spolu spracujeme na cesto ktoré sa nelepí a je vláčne. Potom si prilejeme polievkovú lyžicu oleja. Cesto spracujeme na nelepivé a vláčne. Necháme stáť v nádobe v ktorej sme miesili najlepšie cez noc voľne na linke. Ráno si dáme cesto na podložku a vytvarujeme chlieb, ktorý si dáme na papier do formy. Vo forme necháme stáť podľa potreby, aby nabral objem. Najmenej dve hodiny. Potom jemné narežeme a potrieme olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre bez zápary pri 220°C 10 min. a teplotu znížime na 200°C a pečieme ešte 35 min.