Pavučinkové bagetky

Čas prípravy 90 min.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/3 z balíčka droždia (čerstvé)
  • ½ dcl. vody
  • 300 g. múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 150 ml. mlieka
  • 150 ml. vody
  • Jeden menší surový zemiak
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička medu

Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • forma na pečenie
  • papier na pečenie (ak nemáme formu)
  • olej na potieranie pred pečením

Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v ½ dcl. vody, zasypem múkou, pridám si soľ, med, mlieko, ostatnú vodu a nastrúhaný surový zemiak. Všetko spolu dobré premiešam na cesto ktoré sa nelepí. Prilejem si dve lyžice oleja a cesto spracujem, aby bolo úplne vláčne. Ak je potrebné doliať vody (tak po lyžiciach ) a ak by bolo potrebné dosypať múky tak po trošku. Vypracujem cesto, ktoré sa nelepí posypem múkou a nechám kysnúť prikryté asi 40 min. Vykysnuté cesto si vysypem na múkou vysypanú podložku. Rozdelím na tri časti, vytvarujem bochníky a nechám 10 min. stáť. Potom si vytvarujem bagetky, ktoré uložím do formy. V prípade že nemáme formu na bagetky vieme si pomôcť papierom na pečenie (viď. fotky). Bagetky pre pečením potriem olejom a pečiem pri teplote 200°C prvých 10 min. potom teplotu znížim na 180°C a dopečiem ešte približne 30 min.

One thought on “Pavučinkové bagetky- Bezlepkový pekár.sk – autorský recept

  1. Jana Lutašová says:

    Dobrý deň,skúšala som dneska robiť vaše pavučinkové bagetky,no vyšlo mi dosť riedké cesto,chcem sa opýtať ,že či môžem ubrať z mlieka,alebo vody,aby to bolo trochu hustejšie?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *