Pavučinkové bagetky
Čas prípravy 90 min.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 z balíčka droždia (čerstvé)
- ½ dcl. vody
- 300 g. múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
- 150 ml. mlieka
- 150 ml. vody
- Jeden menší surový zemiak
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička medu
Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- forma na pečenie
- papier na pečenie (ak nemáme formu)
- olej na potieranie pred pečením
Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím v ½ dcl. vody, zasypem múkou, pridám si soľ, med, mlieko, ostatnú vodu a nastrúhaný surový zemiak. Všetko spolu dobré premiešam na cesto ktoré sa nelepí. Prilejem si dve lyžice oleja a cesto spracujem, aby bolo úplne vláčne. Ak je potrebné doliať vody (tak po lyžiciach ) a ak by bolo potrebné dosypať múky tak po trošku. Vypracujem cesto, ktoré sa nelepí posypem múkou a nechám kysnúť prikryté asi 40 min. Vykysnuté cesto si vysypem na múkou vysypanú podložku. Rozdelím na tri časti, vytvarujem bochníky a nechám 10 min. stáť. Potom si vytvarujem bagetky, ktoré uložím do formy. V prípade že nemáme formu na bagetky vieme si pomôcť papierom na pečenie (viď. fotky). Bagetky pre pečením potriem olejom a pečiem pri teplote 200°C prvých 10 min. potom teplotu znížim na 180°C a dopečiem ešte približne 30 min.
Dobrý deň,skúšala som dneska robiť vaše pavučinkové bagetky,no vyšlo mi dosť riedké cesto,chcem sa opýtať ,že či môžem ubrať z mlieka,alebo vody,aby to bolo trochu hustejšie?