Bezlepkový chlieb bez droždia bez kvásku nekysnutý.
Čas prípravy 30 min.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 350 g múky Mix Per Pane ( na biele pečivo)
- 250 ml. vlažnej vody
- 1 lyžička soli (malá)
Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- fólia na zakrytie
- podložka na váľanie cesta
- múka na váľanie cesta
Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múku vodu a soľ miesim spolu 10 min. Použijem mixér na 4 stupni. ( môj ma 10 stupňov), ak máte iný tak na slabšom miesení. Potom si cesto nechám odležať zabalené do fólie 10 min. Vytvarujem si na múkou vysypanej podložke malé žemličky, ktoré mám prikryté pod fóliou. Stále si vyberiem jednu, rozvaľkám na tenký plát. Pečiem na dobré rozpálenej panvici z oboch strán. Čas pečenia je potrebné si od sledovať.