Čas prípravy 60 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- ½ kocky z droždia
- ½ dcl.vody
- 3.5 dcl. vody
- 400 g. múky Mix per pane (na klasické biele pečivo)
- 1malú lyžičku med
- ½ malej lyžičky soli
- 3 polievkové lyžice oleja
Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie rozpustím v 1/2 dcl. vody, pridám múku, med, soľ a 3.5 dcl. vody. Vymiesim všetko spolu na redšie cesto prilejem olej a vypracuje cesto, ktoré sa nelepí. Nechám kysnúť asi 30 min. Cesto si dám na múkou vysypanú podložku a tvarujem žemle, ktoré podkysnú. Poukladám na plech vyložený papierom potriem olejom. Pečiem pri 180°C 20 min.