Čas prípravy 60 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • ½ kocky z droždia
  • ½ dcl.vody
  • 3.5 dcl. vody
  • 400 g. múky Mix per pane (na klasické biele pečivo)
  • 1malú lyžičku med
  • ½ malej lyžičky soli
  • 3 polievkové lyžice oleja

Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie rozpustím v 1/2 dcl. vody, pridám múku, med, soľ 3.5 dcl. vody. Vymiesim všetko spolu na redšie cesto prilejem olej a vypracuje cesto, ktoré sa nelepí. Nechám kysnúť asi 30 min. Cesto si dám na múkou vysypanú podložku a tvarujem žemle, ktoré podkysnú. Poukladám na plech vyložený  papierom  potriem olejom.  Pečiem pri 180°C  20 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *