Čas prípravy 5 hod

Suroviny: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 200 g. múka Mix B (schär)
  • 200 g. múka Bread Mix dark (liana)
  • 1.5 lyžice kvások
  • 300 ml. vody
  • 100 ml. smotany  (na varenie)
  • 1 menší surový zemiak
  • 1 lyžička med
  • 1 lyžička soľ
  • 2 lyžice olej

Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • papier na pečenie
  • olej pikantný (na potieranie)

Postup:  Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múku, kvások, soľ, med, vodu, smotanu a surový zemiak (nastrúhaný). Zmiešam spolu na cesto ktoré sa dobré spojí. Pridám 2 lyžice oleja a domiesim na cesto vláčne a také ktoré sa nelepí. Zasypem múkou, a nechám prikryté kysnúť 4 hod. Cesto je robené bez rozkvasu. Potom si cesto vyklopím na múku a tvarujem žemle. Poukladám na plech vyložený papierom, nechám 15 min. stáť. Cesto po 15 min. potriem olejom a jemne narežem. Ak chcem poukladám na vrch slnečnicu. Bez slnečnice som potrela pikantným olejom. Pečiem bez zápary vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 200°C 30 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *