Príprava 12 hod.
Suroviny: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 2 lyžice ryžový kvások
- 300 g. ryžovej múky
- 100 g. zemiakovej múky
- ½ lyžičky soľ
- Štipka cukor
- 2 lyžice bezlaktózové maslo
- 1,1/2 dcl. bezlaktózové mlieko
- 1 menší zemiak (nastrúhaný)
- 2 dcl. vody
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, ryžovú múku, zemiakovú múku, soľ, štipka cukru, nastrúhaný zemiak, mlieko a vodu spolu zmiešame. Bez rozkvasu. Cesto je trochu redšie, pridám si maslo a domiesim na cesto, ktoré sa nelepí. Nechám prikryté stáť cez noc na linke. (moje stalo od 21°° hod. do 6°° hod. rannej), ráno cesto vyklopím na múkou vysypanú podložku. Vytvarujem si žemle, rožky, nakoľko cesto je redšie pri tvarovaní je potrebné mať dostatok múky. Poukladám na plech vyložený papierom. Nechám chvíľku podkysnúť a pečiem pri teplote 200°C asi 10 min. a potom teplotu znížim na 180°C dopečiem ešte 20 min. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre..