Príprava 12 hod.

Suroviny: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice ryžový kvások
  • 300 g. ryžovej múky
  • 100 g. zemiakovej múky
  • ½ lyžičky soľ
  • Štipka cukor
  • 2  lyžice bezlaktózové maslo
  • 1,1/2 dcl.  bezlaktózové mlieko 
  • 1 menší zemiak (nastrúhaný)
  • 2 dcl. vody

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, ryžovú múku, zemiakovú múku, soľ, štipka cukru, nastrúhaný zemiak, mlieko a vodu spolu zmiešame. Bez rozkvasu.  Cesto je trochu redšie, pridám si maslo a domiesim na cesto, ktoré sa nelepí. Nechám prikryté stáť cez noc na linke. (moje stalo od 21°° hod. do 6°° hod. rannej), ráno cesto vyklopím na múkou vysypanú podložku. Vytvarujem si žemle, rožky, nakoľko cesto je redšie pri tvarovaní je potrebné mať dostatok múky. Poukladám na plech vyložený papierom. Nechám chvíľku podkysnúť  a pečiem pri teplote 200°C asi 10 min. a potom teplotu znížim na 180°C dopečiem ešte 20 min. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *