Čas prípravy 10 hod.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 250 g. Bakery Mix Liana ( na kysnuté cesto)
  • 100 g. Maková múka
  • 1 dcl. mlieko
  • 2.5 dcl. vody
  • 10 dkg. maslo
  • 3 lyžice kryštálový cukor
  • štipka soli
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice kvások

Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • papier na pečenie
  • plech na pečenie
  • olej na tvorenie

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múky, soľ, cukor, kvások, vlažné mlieko, rozpustené maslo, vajcia a vodu zmiešame spolu na vláčnu hmotu. Prilejeme olej a cesto vypracujeme, tak aby sa nám nelepilo a bolo vláčne. Necháme stáť cez noc prikryté na linke. Ráno si cesto vyklopíme na podložku potretu olejom. Cesto rozdelíme na 5 rovnakých dielov. Vyváľame na oval rozdelíme na štyri časti, poukladáme višne a zrolujeme do tvaru rožkov. Poukladáme na plech vyložený papierom. Necháme stáť približne pol hodinu. Potom pečieme bez zápary pri 200°C asi 10 min. a teplotu znížime na 180°C pečieme ešte 25 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *