Čas prípravy 75 min.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/3 droždia (čerstvé)
  • 30 dkg. múky, Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 1 dcl. mlieka
  • 2 dcl. vody,
  • 1 menší surový zemiak (nastrúhaný na jemno)
  • pol lyžičky soli
  • pol lyžičky hnedý cukor
  • 2 lyžice oleja

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • olej
  • papier na pečenie
  • sezam na posýpanie

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

Droždie si rozpustím vo vode, pridám múku, soľ, cukor, a nastrúhaný zemiak. Všetko spolu spracujem a prilejem 2 lyžice oleja. Cesto vypracujem , tak aby sa nelepilo a bolo vláčne. Nechám asi 40 min. kysnúť. Potom si na pomúčenej podložke vytvarujem žemle. Poukladám na plech a nechám podkysnúť. Pred pečením posypem sezamom narežem a jemne potriem olejom. Piekla som v teplovzdušnej fritéze na 180°C asi 15 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *