Čas prípravy 5 hod.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 lyžica kvások (môj je z múky Mix B schär)
  • 300 g. Múky Mix Per Pane ( na biele pečivo)
  • 280 ml. vody
  • jeden menší surový zemiak
  • 2 lyžice oleja
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička hnedý cukor

Iné:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • olej na potretie
  • forma na pečenie

Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások, múku, soľ, vodu, cukor a nastrúhaný surový zemiak si dobré premiešam, prilejem olej a vypracujem cesto ktoré sa nelepí. Zakryté nechám stáť 3 hod. , potom si cesto na doske múkou vysypenej rozdelím na tri časti, vytvarujem bagetky. Poukladám do formy a nechám stáť 1,45 hod. Potom si bagetky jemne narežem a potriem olejom. Pečiem pri 200°C asi 20 – 25 min. Bagetky sú bez rozkvasu a pečiem bez zápary .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *