Čas prípravy 5.5 hod.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 a pol lyžice kvások ( Mix B schär)
  • 300 g. Múky Mix B (schär)
  • 1 lyžica tvaroh ( bezlakt. bez tuku)
  • 1 lyžička malá soľ
  • 1 lyžička malá hnedý cukor
  • 2.8 dcl. vody
  • 1 menší surový zemiak
  • 2 lyžice olej

Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • plech
  • papier na pečenie
  • šunka
  • kečup
  • korenie
  • syr
  • zelenina
  • olej na potretie

Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvásom zasypať múkou, pridať tvaroh, nastrúhaný (na jemno) surový zemiak, soľ, cukor a vodu. Suroviny dobré premiešam, prilejem olej a urobím vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Nechám 4 hod. kysnúť. Potom si cesto rozdelím na dve časti, rozvaľkám na kolieska, potriem kečupom poukladám suroviny, šunku, zeleninu, syr posypem korenie a zrolujem do tvaru rožkov. Poukladám na papier a potriem olejom. Nechám stáť 45 min. Rúru si vyhrejem na 220°C a pečiem 10 min. pri 220°C potom teplotu znížim na 200°C ešte pečiem 35 min. Pečiem bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *