Čas prípravy 5.5 hod.
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1 a pol lyžice kvások ( Mix B schär)
- 300 g. Múky Mix B (schär)
- 1 lyžica tvaroh ( bezlakt. bez tuku)
- 1 lyžička malá soľ
- 1 lyžička malá hnedý cukor
- 2.8 dcl. vody
- 1 menší surový zemiak
- 2 lyžice olej
Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- plech
- papier na pečenie
- šunka
- kečup
- korenie
- syr
- zelenina
- olej na potretie
Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvásom zasypať múkou, pridať tvaroh, nastrúhaný (na jemno) surový zemiak, soľ, cukor a vodu. Suroviny dobré premiešam, prilejem olej a urobím vláčne cesto, ktoré sa nelepí. Nechám 4 hod. kysnúť. Potom si cesto rozdelím na dve časti, rozvaľkám na kolieska, potriem kečupom poukladám suroviny, šunku, zeleninu, syr posypem korenie a zrolujem do tvaru rožkov. Poukladám na papier a potriem olejom. Nechám stáť 45 min. Rúru si vyhrejem na 220°C a pečiem 10 min. pri 220°C potom teplotu znížim na 200°C ešte pečiem 35 min. Pečiem bez zápary.