Čas prípravy 70 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 3 plné polievkové lyžice múky Mix Per Pane INTEGRALE NUTRI FREE ( približne 120 g.)
- 6 plných lyžíc BREAD MIX DARK LIANA S VLÁKNINOU (približne 250 g. múky)
- varený zemiak (dnes výnimočne nie surový)
- 4 dcl. vody
- 1/2 balíčka čerstvé droždie
- 1 malá lyžička cukor
- 1 malá lyžička soľ
- 1 lyžica olej
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- ľan
- sezam
- slnečnica
- olej na potretie pred pečením
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, pridám múku (bez čakania), nastrúhaný zemiak, soľ, cukor, vodu a všetko spolu premiešam. Prilejem si lyžicu oleja a cesto vypracujem na riedke, ale nelepivé. Nechám kysnúť približne 40 min. Potom si vytvarujem na podložke, potriem olejom, posypem sezamom, slnečnicou, ľanom. Uložím na papier a po 10 min. odstátia pečiem v teplovzdušnej fritéze 8 min. z jednej a 8 min. z druhej strany. ( ak budete piecť v rúre tak na 180°C približne 20 min.) Pečiem bez zápary.