Čas prípravy 90 min

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 500 g. múky Mix B (schär)
  • 1/2 balíčka (čerstvé droždie)
  • 4,8 dcl. vody
  • 1 lyžička malá soľ
  • 1 malá lyžička hnedý cukor
  • 10 dkg. nastrúhane hokkaido
  • 2 lyžice olej

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • zelenina na zdobenie
  • papier a formy na pečenie
  • olej na potretie pred pečením

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, bez čakania si pridám múku, soľ, cukor, nastrúhané na jemno hokkaido a vodu. Všetko spolu dobré premiešam prilejem olej a cesto domiesim na vláčne a nelepivé. Nechám kysnúť prikryté na linke 40 min. Potom si vyklopím na podložku vytvarujem ( ja som z tohto množstvá urobila dva menšie) položím na papier do formy ozdobím nakrájanou zeleninou, nechám podkysnúť a potriem olejom narežem a pečiem vo vyhriatej rúre pri 200°C približne 50 min. Bez zápary

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *