Čas prípravy 6 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 polievková lyžica kvások
  • 200 g múky Liana Bakery
  • 150 g. Kukuričná múka hladká
  • 3 dcl. vody
  • 1/2 malej lyžičky soli
  • 1/2 malej lyžičky med
  • 1/2 dcl. olej

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • papier na pečenie
  • forma na pečenie
  • voda (alebo kto môže mlieko) na potretie po upečení

Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Múku, kvások, vodu, soľ, med vymiešame spolu na vláčne cesto a prilejeme olej domiesime. Cesto necháme vykysnúť v prikrytej nádobe na linke, po dobu 4 a pol až 5 hod. Potom si cesto premiešame v nádobe v ktorej kyslo a preložíme na papier do formy na pečenie. V tomto prípade je to jánske sklo nižšie. ešte ho necháme nabrať objem, jemne narežeme a pečieme pri 250°C 15 min. Potom teplotu znížime na 200°C a pečieme podľa rúry 40 až 50 min. Chlieb po upečení potrieme ešte teplý mliekom.
Tento kváskový kukuričný chlieb, bol vytvorený na želanie a piekla ho spokojná klientka, na základe receptu cez správy. Veľmi sa teším že sa podaril.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *