Čas prípravy 60 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 100 g . kryštálový cukor
  • 2 dcl. vody
  • 300 g. múky Mix B (schär)
  • 6 žĺtky
  • 6 bielka (vyšľahať tuhý sneh)
  • 250 g. práškový cukor
  • 50 g. mleté orechy

Iná :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • strúhaný kokos na obaľovanie

Poleva na namáčanie kociek :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 200 g. čokolády
  • 100 g. masla

Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kryštálový cukor roztopím na panvici dohneda prilejem 2 dcl. vody a odstavím. Žĺtka vymiešam s práškovým cukrom a prilejem rozpustený vodou zaliaty karamel postupne pridám, múky a pomleté orechy, k dobré premiešanej zmesi pridám bielka vyšľahané na tuhý sneh. Cesto vylejem na plech vyložený papierom, pečiem pri 180°C asi 20- 25 min.
Vychladnuté cesto narežem na kocky, ktoré obalím v rozpustenej čokoláde s maslom a ešte ich vyváľam v strúhanom kokose.


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *