Čas prípravy 60 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 100 g . kryštálový cukor
- 2 dcl. vody
- 300 g. múky Mix B (schär)
- 6 žĺtky
- 6 bielka (vyšľahať tuhý sneh)
- 250 g. práškový cukor
- 50 g. mleté orechy
Iná :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- strúhaný kokos na obaľovanie
Poleva na namáčanie kociek :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 200 g. čokolády
- 100 g. masla
Postup:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kryštálový cukor roztopím na panvici dohneda prilejem 2 dcl. vody a odstavím. Žĺtka vymiešam s práškovým cukrom a prilejem rozpustený vodou zaliaty karamel postupne pridám, múky a pomleté orechy, k dobré premiešanej zmesi pridám bielka vyšľahané na tuhý sneh. Cesto vylejem na plech vyložený papierom, pečiem pri 180°C asi 20- 25 min.
Vychladnuté cesto narežem na kocky, ktoré obalím v rozpustenej čokoláde s maslom a ešte ich vyváľam v strúhanom kokose.