Čas prípravy 80 min.
bagetky bezlepkové bagetky v reze bagetky chlebíčky
Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždie (čerstvé)
- 200g Mix B (schär)
- 200g Bakery Mix (Liana)
- 1 surový nastrúhaný menši zemiak
- 4 dcl. vody
- 1/2 lyžičky soľ
- 1/2 lyžičky med
- 2 polievkové lyžice olej
Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- forma na bagetky
- ak nemáme použijeme papier (pozri na stránke zaujímavosti pekára – náhrada za formu)
- olej na potretie
Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, bez čakania so pridám múky, soľ, med, a nastrúhaný zemiak. Všetky suroviny spolu dobre prepracujem na vláčne cesto ktoré sa nelepí. Prilejem si olej a domiesim na úplne hladké a nelepivé cesto. Nechám kysnúť zakryté v nádobe na linke približne 30 min. Potom vytvarujem bagetky uložím do formy, kde nechám 15 min nakysnúť. Potriem ich jemné olejom a narežem. Pečiem pri teplote 220°C asi 10 min, potom znížim teplotu na 200°C a pečiem 30 min. Bez zápary v teplovzdušnej rúre.