Čas prípravy 80 min.

Suroviny:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/3 droždie (čerstvé)
  • 200g Mix B (schär)
  • 200g Bakery Mix (Liana)
  • 1 surový nastrúhaný menši zemiak
  • 4 dcl. vody
  • 1/2 lyžičky soľ
  • 1/2 lyžičky med
  • 2 polievkové lyžice olej

Iné: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • forma na bagetky
  • ak nemáme použijeme papier (pozri na stránke zaujímavosti pekára – náhrada za formu)
  • olej na potretie

Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode, bez čakania so pridám múky, soľ, med, a nastrúhaný zemiak. Všetky suroviny spolu dobre prepracujem na vláčne cesto ktoré sa nelepí. Prilejem si olej a domiesim na úplne hladké a nelepivé cesto. Nechám kysnúť zakryté v nádobe na linke približne 30 min. Potom vytvarujem bagetky uložím do formy, kde nechám 15 min nakysnúť. Potriem ich jemné olejom a narežem. Pečiem pri teplote 220°C asi 10 min, potom znížim teplotu na 200°C a pečiem 30 min. Bez zápary v teplovzdušnej rúre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *