Čas prípravy 90 min.

Suroviny na cesto :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 600 g. Múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 3 vajcia
  • 1/2 kg. olúpané Mandarinky
  • 1/2 balíčka čerstvé droždie
  • 2 dcl. vody
  • 2 lyžice olej
  • 1 malá lyžička cukor
  • 1 malá lyžička soľ

Plnka :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • Mak
  • Banány
  • cukor

Postup prípravy cesta :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Očistené mandarínky dám do mixéra, pridám vajcia a droždie. Spolu dobré rozmixujem na riedku hmotu, ktorú po 4 min. mixovania prelejem cez sitko do nádoby na miesenie. Pridám múku, vodu, soľ, cukor vypracujem spolu cesto , ktoré sa nelepí a prilejem olej. Cesto domiesim na vláčne a nelepivé. Nechám v nádobe 40 min. prikryté kysnúť. Potom si rozdelím vykysnuté cesto na tri časti. Rozvaľkám na ovaly a plním. Zrolujem uložím na papier na plech na pečenie, jemné potriem olejom. Nechám podkysnúť, pečiem pri 180°C 50 min. Bez zápary Cesto kvôli mandarínkam je svetlejšie po upečení.

Postup prípravy plnky :
Banány si popučím vidličkou, pridám mak a cukor. Hmotu spolu dobré premiešam a môžem plniť záviny.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *