Čas prípravy 6 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1 lyžica kvások ryžový
  • 1 lyžica kvások Mix B (schär)
  • 200 g. múky Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 100 g. Ryžová múka
  • 150 ml. vlažného mlieka
  • 150 ml. vody
  • 1 malá lyžička vegety
  • 1 malá lyžička hnedý cukor
  • jeden menší surový na jemno nastrúhaný zemiak
  • 2 lyžice olej

Postup : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím v mlieku spolu s vodou a prisypem bez čakania múku, pridám vegetu, cukor, najemno nastrúhaný surový zemiak a vypracujem suroviny spolu, tak aby sa nelepilo cesto. Nakoniec si prilejem olej a domiesim na vláčne a nelepivé cesto. Nechám kysnúť prikryté 5 hod. Potom si cesto vyklopím na podložku, vytvarujem a dám na papier do formy na pečenie. Nechám podkysnúť, pokiaľ vyhrejem rúru na 200°C a pečiem približne 40 min. Pred pečením jemne potriem olejom a narežem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *