Čas prípravy 80 min.

Tento recept bol vytvorený priamo na želanie pre zúfalú maminu Kubka že vraj chutia čo ma veľmi teší.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 Lyžice Psyllia
  • 1dcl. vody
  • 150 g. múky Liana Bakery (zmes na kysnuté cesto)
  • 150 g. múka Farine (schär)
  • 300 ml. vody
  • 1 malá lyžička med (alebo cukor)
  • 1 malá lyžička soli
  • 1/3 balíčka (čerstvé) droždie
  • 2 lyžice olej

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Psyllium si namočíte v 1 dcl. vody, droždie si rozpustite v troške vody, pridáte múku v ktorej si zamiešate soľ, cukor, psyllium a vodu. Všetko spolu dobré premiešajte, ak je cesto už skoro nelepivé prilejte si olej a domieste. Cesto má byť vláčne a nelepiť sa. Nechajte na linke 50 min. kysnúť, potom si vyklopte na podložku a vytvarujte rožky. Poukladané na plechu kysnú chvíľku, pokiaľ sa vyhreje rúra. Potrieť pred pečením slanou vodou, alebo olejom. Piecť je potrebné vo vyhriatej rúre pri 200°C po dobu 20min. bez zápary.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *