Čas prípravy 60 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždie (čerstvé)
- 150 g. múky liana (Bread mix dark) na tmavé pečivo
- 50 g. Mix Per Pane ( na biele pečivo)
- 200 ml. vody
- 1 lyžica mletá rasca
- 1/2 lyžičky soľ
- 1/2 lyžičky med
- 2 lyžice olej
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- slaná voda na potieranie pred pečením
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím menšom množstve vody, prisypem múku, rascu, soľ, pridám med a dolejem vodu. Suroviny spolu dobré premiešam a prilejem olej. Vypracujem cesto ktoré sa nelepí. Ak mám problém s hustotou cesta podľa potreby pracujem s vodou a múkou, tak aby som dostala vláčne a nelepivé cesto. Nechám na linke prikryté 40 min. Pečiem (ja som piekla v teplovzdušnej fritéze) 5 min. z jednej a 5 min. z opačnej strany. Ak pečiete v rúre tak 18 min. pri 200°C bez zápary.