Čas prípravy 7 hod.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 2 lyžice kvások (ja som použila schär)
- 400 g. Liana Dark Bread mix
- 400 ml. vody
- 1 malá lyžička soľ
- 1 malá lyžička cukor
- 1 menší surový (na jemno nastrúhaný zemiak)
- 2 lyžice olej
- 1 lyžica drvenej rasce
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím vo vode zasypem múkou, pridám soľ, cukor a zemiak a rascu. Všetko spolu dobré premiešam, podľa potreby viem pridať múku alebo doliať vody. Cesto vypracujem tak, aby sa mi nelepilo a bolo vláčne. Prilejem si olej a domiešam. Nechám zasypané múkou kysnúť voľne na linke cez noc. Približne 6 hod. Na pomúčenej podložke si nakysnuté cesto dobre premiešam a vytvarujem požadovaný tvar. Uložím na papier vo forme na pečenie. Potriem slanou vodou a narežem. V reze sa mi ukáže ako kysne a dvíha sa. Ak mám vyhriatu rúru pečiem pri teplote 220°C 10 min. Potom upravím teplotu na 200°C a pečiem 40 min. Pečiem bez zápary.
Dobrý deň, tento chlieb je asi kváskový?
Dobrý deň, kváskové uško áno je z kvásku na webe si viete pohľadať recept aj bez kváskový ak neviete niečo spracovať kludne mi napíšte aké suroviny alebo mlieko čo neznášate a po dohode vieme vytvoriť recept ktorý Vám bude vyhovovať . Prajem Vám pekný deň 🙂