Čas prípravy 13 hod.
Suroviny na rozkvas : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 2 lyžice kvások (mix B schär)
- 1 lyžička med
- 150 g. múka (schär) MIX B BREAD
- 150 ml. vody
Suroviny po vykysnutí rozkvas :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 250 g. múka (schär) MIX B BREAD
- 2 lyžice Tapioka múka
- 250 g. vody
- 1 menší na jemno nastrúhaný surový zemiak
- 1 malá lyžička soli
- 2 lyžice olej
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím s medom na riedku kašičku, pridám múku a vodu na rozkvas. Suroviny spolu prepracujem a nechám kysnúť 3 hod. Po vykysnutí si pridám k rozkvasu múku, vodu, zemiak, soľ a cesto si prepracujem, tak aby sa všetky suroviny dobré spojili. Prilejem si olej a domiesim cesto na vláčne a nelepivé. Cesto si nechám prikryté na linke 7 hod. Vykysnuté cesto si vytvarujem uložím do formy na pečenie (ja pečiem v jánskom skle) nechám odležať 90 min. voľne na linke. Jemne narežem a potriem olejom. Pečiem vo vyhriatej rúre pri teplote naplno 10 min. potom si teplotu upravím na 200°C a pečiem 50 min. bez zápary v teplovzdušnej rúre.