Čas prípravy 13 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások ja som použila 1 Mix B schär a 1 ryžový)
  • 2 dcl. mlieka
  • 300 g. múka (BREAD MIX DARK Liana s vlákninou)
  • 100 g múka (ryžová Doves Farm)
  • 1/2 dcl. olej
  • 2 dcl. vody
  • 1 lyžička soľ
  • 1 lyžička med
  • 1 menší surový (na jemno nastrúhaný zemiak)

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím vo vlažnom mlieku úplne najemno. Pridám si med, prisypem múky, dodám soľ, vodu a najemno nastrúhaný zemiak, Vymiešam všetky suroviny spolu, tak aby sa nelepilo cesto dolejem si olej a premiešam (ja miesim ručne) na vláčne cesto. Nechám na linke cez noc v mise prikryté stáť. (miešam o 20°° hod. nechám prikryté do 6°° hod. 10hod.kysne) Ráno o 6°° si cesto preklopím na podložku vysypanú múkou. Prepracujem cesto a vytvarujem oval. Uložím na papieri na pečenie do formy(ja pečiem v nízkej forme z jánskeho skla.) Jemne potriem olejom a nerežem. Nechám stáť 2 hod. v jánskom skle voľne na linke. Vyhrejem si rúru naplno a pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre naplno 15 min. potom si znížim teplotu na 200°C a pečiem ďalších 40 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *