Čas prípravy 140 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka čerstvé droždie
  • 1 dcl. vody (na rozpustenie droždia)
  • 400 g. múka NF- Mix Per Pane na biele pečivo
  • 1 lyžička malá soli
  • 1 lyžička malá med
  • 1/2 lyžice na jemno nastrúhaný surový zemiak
  • 280 ml. vody
  • 1/2 dcl. olej

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím v 1 dcl. vody, prisypem (úžasnú múku, ktorú máme na predpis – ale ak náhodu nie – máte možnosť si ju zakúpiť na stránke e shop za super ceny https://bezlepkosvet.sk/) múku zmiešanú so soľou, pridám med, na jemno nastrúhaný surový zemiak a prilejem 280 ml. vody. Všetky suroviny premiešam, tak aby sa všetka múka ktorá vytvorila hrudky v ceste rozmiešala. Prilejem olej a domiesim cesto, ktoré je vláčne a nelepivé. Vypracované cesto nechám na linke prikryté kysnúť 60 min. Po vykysnutí si cesto preklopím na podložku. Vytvarujem bochník, preložím do nižšej formy na pečenie. Pečiem na papieri vo forme, jemne narežem a potriem olejom. Nechám vo forme 20 min. stáť. Pečiem vo vyhriatej teplovzdušnej rúre. Prvých 10 min. pri teplote 220°C potom znížim teplotu na 200°C a pečiem 45 – 50 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *