Čas prípravy 9 hod.

Suroviny na rozkvas : Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások mix Per Pane (na biele pečivo, alebo Mix B schär)
  • 150 g. múka NFMix Universale Mais Free
  • 150 ml. vody
  • 1 lyžička med

Suroviny na prípravu:Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 100 g múka NF- Mix Universale Mais Free
  • 170 g múka NF mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 1 menší na jemno nastrúhaný zemiak
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžice olej
  • 260 ml. vody

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Kvások si nechám úplne rozpustiť vo vode, pridám múku podľa rozkvasu a lyžičku medu. Všetko spolu prepracujem, tak aby mi múka nezostávala v hrudkovom stave, ale úplne sa premiesila. Nechám na linke prikryté stáť 2 a pol hodiny. Potom si premiešam rozkvas a pridám múku, vodu, zemiak a soľ. Všetky suroviny opäť premiešam úplne na hladko aby mi nezostávali hrudky múky v ceste prilejem olej a vymiešam vláčne a nelepivé cesto. Prikryté v nádobe na kysnutie nechám stáť na linke 5 hod. Cesto si vyklopím na podložku vytvarujem dve bagety a uložím do formy na pečenie. Nechám 45 min. voľne na linke stáť. Jemne narežem a potriem olejom. pečiem v teplovzdušnej vyhriatej rúre bez zápary. pri teplote 220°C 10 min potom si znížim teplotu na 200°C a pečiem 30 -35 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *