Čas prípravy 2 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/3 droždie (čerstvé)
  • 4 dcl. vody
  • 250 g. múka NF Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 150 g. múka NF- Mix Per Dolci
  • 10 dkg. roztopené maslo
  • 1 lyžice med
  • 2 lyžice kryštál. cukor
  • štipka soli
  • 3 lyžice olej

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • mak do plnky
  • lekvár do plnky

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vode, pridám med, rozmiešam a pridám múku v ktorej som zamiešala soľ, cukor prilejem vodu a maslo. Suroviny spolu dobré premiešam vypracujem cesto, ktoré sa nelepí a múka sa úplne rozpusti (nemá hrudky v ceste). Prilejem olej a vypracujem vláčne cesto. Nechám v nádobe prikryté na linke stáť 60 min. Vykysnuté cesto vyklopím na podložku vytvarujem pásiky naplním zrolujem uložím na papier na plech. Jemne narežem potriem olejom Nechám na plechu stáť 20 min. Rúru si vyhrejem na najvyššiu teplotu. Nakysnuté lupáčky vložím do rúry teplotu znížim na 190°C a pečiem bez zápary približne 35 – 40 min.

Poznámka k múke : múka je zakúpena na priloženom linku na stránke e shop za super ceny https://bezlepkosvet.sk/)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *