Čas prípravy 110 min.
Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/3 droždie (čerstvé)
- 250 g. múky NF – Mix Per Pane Integrale
- 150 g. múky Mix B Bred
- 4 dcl. vody
- 2 lyžice Pšenové vločky
- 1/2 dcl. olej
- 1/2 lyžičky med
- 1 lyžička soľ
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 dcl. vody (na použitie – ak bude veľmi husté cesto)
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím vo vode spolu s medom. Pridám múku do ktorej som zamiešala soľ. Doplním zostatok vody (stále mám 4 dcl. vody v ceste. ) Suroviny spolu premiešam tak, aby sa všetka múka pekne rozpustila a dosiahla som hladkú hmotu. Prilejem olej domiesim cesto na nelepivé. V prípade že by cesto bolo veľmi husté je potrebné doliať to pol dcl. vody ktoré je pod receptom napísane. Cesto nechám v nádobe v ktorej som miesila prikryté kysnúť 60 min. Vykysnuté cesto vyklopím na podložku tvarujem ovaly, ktoré zrolujem do tvaru rožkov. Poukladám na plech, kde mám papier na pečenie. Jemne potriem olejom . Nechám podkysnúť. 15 min. Pečiem v teplovzdušnej vyhriatej rúre bez zápary pri 200° C 35 min.