Čas prípravy 45 min.

Suroviny na lístkové cesto :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 250 g. stužený tuk Lando
  • 300 g. múky NF- mix Per Pasta Frolla
  • 1 dcl. studenej vody
  • štipka soli
  • 2 lyžice olej

Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • vajce na potretie
  • alebo náhrada stačí olej

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Tuk si rozotriem cez strúhadlo najemno, pridám múku a soľ. Suroviny spolu dobré premiesim, aby sa spojili a dolejem vodu. Vypracujem cesto, tak aby sa mi nelepilo. Prilejem olej a cesto premiesim. /ak by sa naozaj veľmi lepilo podsypte si lyžicu múky, ale až úplne nakoniec)
Cesto ktoré sa nelepí je pripravené hneď na spracovanie. Nie je potrebné čakať ani odkladať do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *