Čas prípravy 45 min.
Suroviny na lístkové cesto :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 250 g. stužený tuk Lando
- 300 g. múky NF- mix Per Pasta Frolla
- 1 dcl. studenej vody
- štipka soli
- 2 lyžice olej
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- vajce na potretie
- alebo náhrada stačí olej
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Tuk si rozotriem cez strúhadlo najemno, pridám múku a soľ. Suroviny spolu dobré premiesim, aby sa spojili a dolejem vodu. Vypracujem cesto, tak aby sa mi nelepilo. Prilejem olej a cesto premiesim. /ak by sa naozaj veľmi lepilo podsypte si lyžicu múky, ale až úplne nakoniec)
Cesto ktoré sa nelepí je pripravené hneď na spracovanie. Nie je potrebné čakať ani odkladať do chladničky.