Čas prípravy 10 hod.
Suroviny na rozkvas :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 120 g. kvások (ja som použila NF – Mix per pane )
- 156 g. múky
- 250 g. vody
- 1 malá lyžička med
Suroviny na spracovanie :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 170 g. múka NF- Integrale
- 100 g. múka Liana Bread mix dark
- 80 g. múka schär Mix B
- 1 lyžička soli
- 3 dcl. vody
- 1/2 dcl. olej (ja som použila ľanový)
Postup: Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím na úplne riedku hmotu spolu s vodou, pridám med a múku. Premiešam suroviny spolu, tak aby sa sami všetka múka pekne vmiesila. Hladký vypracovaný rozkvas prikryjem v nádobe a nechám 3 hod. stáť. Po troch hodinách pridám múku, soľ a prilejem vodu. Vypracujem cesto, ktoré je vláčne dolejem olej a domiesim na vláčnejšie a nelepivé cesto. Cesto nechám dve hod. stáť prikryté v nádobe. Potom si ho vyklopím na pomúčenú podložku vytvarujem chlieb a uložím do formy na pečenie (ja pečiem na papieri v nízkej časti jánskeho skla). Nechám 4 hod. kysnúť. Pred pečením jemne narežem a jemne potriem olejom. Pečiem bez zápary vo vyhriatej teplovzdušnej rúre pri 200°C 55 – 60 min.