Čas prípravy 2 hod.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/3 droždie (čerstvé)
  • 250 g. múka NF- Mix Per Pane na biele pečivo
  • 2,2 dcl. vody
  • 3 lyžice olej
  • 1/2 lyžičky soľ
  • 1/3 lyžičky med

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím na kašu spolu s medom, pridám preosiatu múku, vodu, soľ a cesto veľmi precízne prepracujem, pokiaľ sa mi múka úplne rozmieša. Prilejem olej a domiesim nelepivé, ale vláčne cesto. Nechám stáť v nádobe prikryté na linke po dobu 40 min. Potom si cesto znovu premiešam a nechám ešte 40 min. kysnúť, opäť prikryté na linke. Vykysnuté cesto si rozdelím na štyri rovnaké časti. Vytvarujem trojuholníky a zrolujem do tvaru rožka. Potriem olejom a nechám podkysnúť 20 min. na plechu. Pečiem vo vyhriatej rúre 20 min. pri 200°C bez zápary

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *