Čas prípravy 120 min.

Suroviny :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 droždie čerstvé
  • 100 g. múky Mix B (schär)
  • 350 g. múky NF – Mix Per Pane (na biele pečivo)
  • 420 ml. vody
  • 1/2 dcl. mlieka
  • 5 dkg. maslo
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky med
  • 3 lyžice olej

Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím s medom na jemnú kašičku prilejem z celkového objemu asi pol dcl. vody. Zasypem múkou a nechám chvíľu postáť ( 5 min). Dobre preosiatu múku spolu so soľou si pridám po 5 min. k droždiu, prilejem vodu a mlieko v ktorom som si na slabom plameni rozpustila maslo. Premiešam si spolu suroviny dovtedy, kým sa mi múka úplne rozpusti. Hladké vypracované cesto si premiešam s olejom, vypracujem vláčne a nelepivé cesto, ktoré zasypem múkou a nechám prikryté kysnúť na linke približne 45 min. Vykysnuté cesto preklopím na pomúčenú podložku a vypracujem bochník chleba. Uložím na papieri do nízkej formy na pečenie. Jemne narežem a potriem olejom. Nechám približne 20 min. podkysnúť. Pečiem vo vyhriatej rúre bez zápary po dobu 50 min. pri 200°C. Nechám vychladnúť až potom prekrojím.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *