Čas prípravy 80 min.
Suroviny na cesto :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 balíčka čerstvé droždie
- 320g. múky Mix B schär
- 80 g. ryžovej múky
- 2 lyžice zemiakové vločky
- 1/2 dcl. olej
- 1/3 lyžičky soľ
- 1/3 lyžičky med
- 4 dcl. vody
Iné :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
- ovocie na koláč
- kečup na pizzu
- syr
- šunka
- klobása
- cibuľa
- slanina
- korenie
Postup :Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vode, pridám med rozpustím a pomaly zapracujem múku, vločky soľ vodu. Vymiesim cesto ktoré je vláčne prilejem olej a domiesim na vláčne a nelepivé cesto. Zaprašim múkou a nechám zakryté kysnúť 60 min. na linke. Rozdelím cesto na štyri rovnaké diely vytvarujem pizzu a poukladám podľa chute. Jeden podiel cesta si ozdobím makom a ovocím. Pečiem pri 200°C bez zápary v teplovzdušnej rúre.