Čas prípravy 2 hod.

Suroviny : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 1/2 balíčka čerstvé droždie
  • 4 sáčky sezam (100g)
  • 4 dcl. vody
  • 1/2 lyžičky med
  • 1 lyžička soľ
  • 1/2 dcl olej
  • 150 g. múky Mix B schär

Postup :vytvoril – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vode spolu s medom. Zomeliem si sezam najemno. Zmiešam spolu s droždím, pridám soľ, múku, vodu a vypracujem cesto. Prilejem olej a domiesim na vláčne cesto, ktoré sa mi nelepí. Nechám kysnúť 90 min. prikryté na linke. Vyklopím si vykysnuté cesto na podložku, rozdelím na rovnaké časti a tvarujem žemle. Nechám stáť 10min. Pečiem v teplovzdušnej fritéze 7min. z jednej a 7 min. z opačnej strany. V teplovzdušnej rúre približne 20 min. bez zápary. Pred pečením jemne narežem a potriem olejom. Cesto mám viac červené pridala som si mletú papriku.

Rada pekára: ak sa vám cesto bude lepiť veľmi trochu múky si viete pridať. Ak aj napriek tomu nezvládnete riedkosť cesta prilejte si na ruku olej podarí sa to.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *