Čas prípravy 70 min.

Suroviny : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 300 g. múky  Mix B  (schär)
  • 2,5 dcl. vody
  • ½ balíčka čerstvé droždie
  • ½ dcl. vody
  • 70 g. masla
  • 2 lyžice cukor
  • ¼ lyžička soli (kávová)
  • 1 vajce

Postup: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Droždie rozpustím v ½ dcl. vody, soľ si zamiešam do múky a pridám rozpustené droždie, cukor, vodu, vajce. Všetky suroviny spracujem miešaním a prilejem jednu lyžicu oleja. Domiesim zasypem trochou múky a nechám podkysnúť.  Po pol hodine si k cestu pridám zmäknuté rozpustené maslo (70g). maslo a cesto dobré premiešam, aby sa vytvorila vláčne cesto. Zasypem múkou a nechám kysnúť 40 min. Potom si vysypem cesto na pomúčenú podložku a vyvaľkám si požadované tvary, 
ktoré plním. Spojím do tvaru šatôčky, vianočku alebo rožteka. Poukladám na plech vyložený papierom na pečenie a potriem rozšľahaným vajcom. Nechám asi 15 min. nakysnúť na plechu. Pečiem v teplovzdušnej rúre pri teplote 180°C  asi 30 min.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *