Čas prípravy 70 min.
Suroviny : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 300 g. múky Mix B (schär)
- 2,5 dcl. vody
- ½ balíčka čerstvé droždie
- ½ dcl. vody
- 70 g. masla
- 2 lyžice cukor
- ¼ lyžička soli (kávová)
- 1 vajce
Postup: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Droždie rozpustím v ½ dcl. vody, soľ si zamiešam do múky a pridám rozpustené droždie, cukor, vodu, vajce. Všetky suroviny spracujem miešaním a prilejem jednu lyžicu oleja. Domiesim zasypem trochou múky a nechám podkysnúť. Po pol hodine si k cestu pridám zmäknuté rozpustené maslo (70g). maslo a cesto dobré premiešam, aby sa vytvorila vláčne cesto. Zasypem múkou a nechám kysnúť 40 min. Potom si vysypem cesto na pomúčenú podložku a vyvaľkám si požadované tvary,
ktoré plním. Spojím do tvaru šatôčky, vianočku alebo rožteka. Poukladám na plech vyložený papierom na pečenie a potriem rozšľahaným vajcom. Nechám asi 15 min. nakysnúť na plechu. Pečiem v teplovzdušnej rúre pri teplote 180°C asi 30 min.