Čas prípravy 9:30 hod.
Suroviny prvé : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 2 lyžice kvások
- 1 lyžička med
- 1 dcl. vody
- 3 lyžice múky
Suroviny neskôr : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 400 g. Múky Mix Per Pane Integrale
- 4 dcl. vody
- 1 Lyžička soľ
- 1/2 dcl. olej (ja som použila ľanový )
- 1 menší surový zemiak (nastrúhaný najemno)
Postup : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím v dcl. vode úplne na jemno, pridám med a múku. Vypracujem redšiu kašičku, ktorú nechám 1 hod. stáť. Cesto je bez rozkvasu tá 1 hod. nie je štartér na rozkvas. Je to tvorené ako pomôcka pre tých ktorým sa nedarí piecť bez rozkvasu. Po hodine si pridám dobré preosiatu múku, soľ, nastrúhaný zemiak a vodu. Vypracujem cesto, v ktorom sa všetky suroviny dobré spoja. Prilejem olej a domiesim na vláčne a nelepivé cesto. Ak sa Vám bude cesto zdať lepivé tak si ešte prilejte lyžicu oleja. Cesto nechám na linke prikryté stáť 7 hod. Potom si vyklopím cesto na podložku a tvarujem bagetky. Obalím v sezame ešte na podložke potriem olejom ja som použila ľanový a nechám 1 hod. stáť voľne na linke. Tieto bagetky som piekla v teplovzdušnej fritéze naplno teplotu 7 min. z jednej strany a 7 min. opačne otočené. Ak ich budete piecť v teplovzdušnej rúre bez zápary pri 200°C približne 25 min.
Dobrý deň prajem, neurobila ste nikde chybu múka zmenila zloženie je potrebné upraviť suroviny, nakoľko tento recept bol vytvorený pred zmenou zloženia. Ja ho nemôžem prepísať, pretože potrebujem vytvoriť suroviny nanovo.