Čas prípravy 6 hod.

Suroviny prvé na rozbeh do hodiny: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice Kvások
  • 1 lyžička med
  • 1 dcl. vody
  • 2 plné lyžice múky

Suroviny na cesto po rozbehu : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 350 g. múky Mix B schär
  • 2 lyžice zemiakové vločky
  • 2.5 dcl. vody
  • 1 lyžica masť
  • 150g. zomleté oškvarky
  • 1/2 lyžičky soľ (ak sú oškvarky kupované je potrebné pridávať soľ menej tieto sú doma topené a neboli solené )
  • 2 lyžice olej

Postup :vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Tento recept je bez rozkvasu. Suroviny na rozbeh sú kvôli tomu, aby ste si vedeli pripraviť cesto ktoré bude po vykysnutí v poriadku. Všetky dôležité veci okolo miesenia vám jednoducho pripravím v postupe. Kvások s medom a 1 dcl. vody si spolu zmiešam tak, aby sa všetky suroviny úplne rozpustili vo vode, pridám 2 lyžice múky a premiešam. Nechám voľne na linke 1 hod. stáť. Po hodine si pridám dobré preosiatu múku, škvarky, zemiakové vločky, soľ a vodu. Cesto si prepracujem, aby sa úplne spojilo. Pridám masť a premiešam. Ak sa mi bude cesto veľmi lepiť prilejem si na ruku olej a premiešam na vláčne a nelepivé cesto. Nechám zakryté na linke po dobu 4 hod. Potom si cesto vyklopím na podložku a vytvarujem malé guľky, ktoré rovno ukladám na papier na pečenie uložený na plechu. Nechám ešte hodinu voľne na plechu potreté olejom pred pečením. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre pri 200°C približne 20 -25 min. podľa potreby.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *