Čas prípravy 5 hod.
Suroviny prvé: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 1 zarovnaná lyžica kvások ( mix B schär)
- 1 zarovnaná lyžica kvások ryžový
- 1/3 lyžičky med
- 1 dcl. vody
- 2 lyžice múky Mix C (schär)
Suroviny dva : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 70 g. Tapioka (škrob)
- 4 lyžice zemiakové vločky
- 1.5 dcl. vlažné mlieko
- 200 g. Ryžová múka polohrubá
- 1 lyžička soli
- 1/2 dcl. olej
- ( ak by bolo potrebné tak 1/2 dcl. vody )
Iné : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- Himalájska soľ
- Anýz
- Rasca
- olej na potieranie
Postup : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
Kvások si rozpustím spolu s medom vo vode. Pridám múku a dobré premiešam. Nechám si odstáť jednu hodinu. Potom si pridám vlažné mlieko, škrob, soľ, ryžovú múku a zemiakové vločky. Cesto spolu prepracujem na hustotou podobné lineckému. Prilejem olej a premiešam na nelepivé cesto. (ak by bolo príliš husté vieme si pomaly priliať vodu ) Vypracované a vláčne cesto si nechám v nádobe stáť približne štyri hodiny zakryté. Potom si cesto preklopím na podložku. Rozdelím na potrebné časti. Tvarujem žemle, aj tyčinky. Poukladám na papieri na pečenie potriem olejom a posypem podľa chutí. Nechám na plechu pokiaľ si vyhrejem rúru. Pečiem bez zápary v teplovzdušnej rúre pri 200°C približne 20 – 25 min.