Čas prípravy 100 min.
Suroviny : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 1/2 droždie (čerstvé)
- 450g. NF – Mix pre pane Integrale
- 1 menší surový zemiak
- 4.3 dcl. vody
- 1/2 lyžičky med
- 1 lyžička soli
- 1/2 dcl. olej
- podľa chutí rasca
Postup – Vypracoval- Bezlepkový pekár.sk
Droždie si rozpustím s vodou a medom na jemnú hladkú hmotu, pridám, štyri lyžice dobre preosiatej muky premiešam a nechám chvíľu odstáť. (10 min.) Po uplynutí času si prilejem vodu prisypem múku so soľou a najemno nastrúhaný surový zemiak. Prepracujem všetky suroviny, aby sa dobré spojili a nelepili sa mi. Prilejem olej a domiesim na vláčne a nelepivé cesto. Nechám prikryté stáť na linke 50 min. Vykysnuté cesto preklopím na podložku a tvarujem bochník, ktorý vložím do formy na pečenie. Ja pečiem v jánskom skle, používam papier na pečenie a vo forme zo skla mi aj kysne. Chlebík pred pečením narežem a jemne potriem olejom. Vyhrejem rúru na pečenie na 220°C prvých 15.min.pečiem pri tejto teplote a potom znížim teplotu na 200°C a pečiem podľa potreby približne 35 – 40 min. Pečiem bez zápary. Dobrú chuť vám praje Bezlepkový pekár.sk
Ďakujem za vaše recepty… Potrebujem radu – ja vždy pečiem chlieb so zaparou, vy nie. Môj chlieb je krásne vyrasteny, mäkký,ale vo vnútri vlhký. Je to zaparou? Ďakujem za odpoveď. Lucia
Dobrá deň prajem pokiaľ nepoznám suroviny a recept neviem sa vyjadriť. prajem pekný deň S úctou Bezlepkový pekár.sk