Čas prípravy 6 hod.
Suroviny 1. : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 2 lyžice menšie (zarovnané) kvások
- 1/2 lyžičky med
- 1 dcl. vody
- 3 lyžice múky
Suroviny 2. : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk
- 250 g. múky zmesi Rolls Mix Liana
- 80 g. ryžovej múky
- 170 ml. vody
- 1/4 lyžičky soli
- 2 lyžice olej
Postup: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím vo vode spolu s medom pridám tri lyžice múky z celkového množstva. Dobré premiešam a redšiu hmotu nechám stát na linke po dobu 1 až 1.5 hod. Potom si pridám dobré preosiatu múku v ktorej som zapracovala soľ, prilejem vodu a prepracujem suroviny spolu tak, aby sa mi nelepili. Nalejem si olej na ruku a vytvorím vláčne cesto, ktoré nechám prikryté na linke stáť približne 4 a pol. hod. Vykysnuté cesto preklopím na podložku rozdelím na rovnaké časti a tvarujem pečivo. Uložím na plech vyložený papierom jemne potriem olejom. Nech´am ešte na plechu po doby kedy sa mi vyhreje rúra na pečenie. Pečiem bez zápary podľa rúry približne 35 min. na 200°C