Čas prípravy 7 hod.

Tento recept bol vytvorený na želanie piekla pani Monika Dufalová Kindjová v príspevku sú použité jej fotky

Suroviny 1: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 2 lyžice kvások
  • 3 lyžice múky
  • 1 dcl. vody
  • 1/2 med alebo cukor

Suroviny 2: vytvoril – Bezlepkový pekár.sk

  • 350 g. múky
  • 2.5 dcl. vody
  • 1/2 lyžičky soľ
  • 2 lyžice olej

Postup : vytvoril – Bezlepkový pekár.sk 1 dcl. vody a buď ½ lyžičky malej cukor alebo med.  Rozpustite si úplne vo vode kvások s medom a pridajte 3 lyžice múky. Túto hmotu si nechajte jemné prikrytú na linke približne 1 až ½ hod. stáť. Potom si pridajte múku v množstve tak, aby všetka aj tie tri lyžice spolu tvorila 350 g. dolejeme ešte 2.5 dcl. vody pridajte si ½ lyžičky soli, ale zamiešajte ju do múky. Suroviny si prepracujte v mise, aby sa dobré spojili. Potom si nalejte na ruku olej približne dve lyžice a dobre prepracujte, aby sa vám všetko spolu spojilo tak že misa zostane čistá a nebude sa lepiť. Takto dobré prepracované cesto zakryjete a necháte stáť  približne 5 hod. Potom si preklopíte cesto na podložku. tvarujte pečivo podľa chuti, jemne potrite olejom nechajte 1 hod. nakysnúť na plechu.a pečiete bez zápary približne 35-40 -min pri 200°C Pečenie bez zápary. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *