Čas prípravy 11 hod.

Suroviny na rozkvas: vypracoval-Bezlepkový pekár.sk

  • 2 dcl. vody
  • 200 g. múky Liana (Bakery Mix)
  • 1 lyžička cukor
  • 2 lyžice kvások

Suroviny na cesto: vypracoval-Bezlepkový pekár.sk

  • 250 g. múky Liana (Bakery Mix)
  • 2.3 dcl. vody
  • 1 lyžička soľ
  • 1 menší (na jemno nastrúhaný) zemiak
  • 2 lyžice olej

Postup :vypracoval-Bezlepkový pekár.sk Kvások si rozpustím vo vode, pridám cukor a múku. Vypracujem suroviny spolu, tak aby som nemala na povrchu žiadnu vodu. Nechám kysnúť 4 hod. voľne na linke. Potom si pridám 250 g. múky, soľ, nastrúhaný zemiak a vodu. Vypracujem cesto kde sa mi všetky suroviny dobré spoja spolu. Na ruku si nalejem olej a prepracujem na vláčne cesto. Zasypem múkou prikryté – mi na linke kysne 5 hod. Potom si cesto preklopím na podložku jemne pootáčam podsypané múkou a uložím do formy vyloženej papierom na pečenie. Nechám jednu hodinu stáť pred pečením. Pečiem bez zápary pri 250 °C . 10 min. Potom si teplotu znížim na 200°C pečiem ešte približne 45-50 min. a úplne pred dopečením si vyberiem z formy a položím na rošt dopiecť na 10 min. Pred pečením si jemne narežem a potriem slanou vodou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *