Čas prípravy 10 hod.

Suroviny : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

  • 130g. kvások (ja som použila schär mix B)
  • 200 g. vody
  • 390 g. múky schär Mix B
  • 220 g. vody
  • 23 g. maslo
  • 3 lyžice olej
  • 1 lyžička soľ
  • 1/4 lyžičky med

Postup : Vypracoval Bezlepkový pekár.sk Kvások spolu s 200g. vody a medom si rozpustím spolu, pridám múku, so soľou a 220g. vody. prepracujem spolu suroviny pridám rozpustené vlažné maslo. Domiešam suroviny – tak aby sa spojili úplne. Prilejem si olej na ruku a premiešam cesto na nelepivé a vláčne. Zasypem múkou zakryjem a nechám 8 hod. kysnúť. Vytvarujem bochník chlebíka na pomúčenej podložke (na pomúčenie som použila ryžovú jemnú múku). Uložím na papieri do nízkej formy nechám 1 hod. kysnúť. Jemne nakrojím a potriem olejom (ja som použila ľanový). Pečiem vo vyhriatej rúre 220°C 15 min. potom znížim na 200°C a pečiem približne 55 min. Dobrú chuť – Vypracoval Bezlepkový pekár.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *