Čas prípravy 110 min.

Suroviny- kvások : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 7 g. sušené droždie
  • 145 g. vody
  • 85 g. múky NF – Integrale
  • trocha medu

Suroviny- kvások : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk

  • 330 g. Muky NF- Integrale
  • 260 g. vody
  • 1 lyžička soľ
  • 2 lyžice olej
  • tekvicové jadierka

Postup : Vypracoval – Bezlepkový pekár.sk Droždie si rozpustím vo vode s medom, vytvorím kvások redšej hmoty, pridám múku a vymiešam aby sa úplne premenila na hladkú kašičku. Nechám odstáť 10 min. V nádobe na miesenie si rozmiešam múku spolu s vodou na hladkú hmotu. Pridám soľ, a úplne rozmiešam múku, aby nezostali hrudky. Prilejem kvások z droždia a vymiešam suroviny spolu, aby mi nezostala na povrchu žiadná voda. Prilejem si olej a vymiešam na vláčne a nelepivé cesto. Zakryjem a nechám na linke stáť 50- 55 min. kysnúť. Vykysnuté cesto si preklopím na podložke, rozdelím na dva rovkaké diely. Vytvarujem bagetky a nechám podkysnúť na podložke vo forme na pečenie 15 min. Pečiem vo vyhriatej rúre pri 200°C bez zápary 25-30min. Pred pečením potriem vodou a jemne narežem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *